Torka aldrig tårar utan handskar.


Skulle lätt kunna se serien hur många gånger som helst. Så sorglig men samtidigt så fin och sann!

Måndag.

Ny vecka, nya möjligheter! :)

Favoriten.


omnomnom :$

Sleep as android.

"Alarmklocka med sömnanalys. Väcker dig på ett behagligt vis när du sover som lättast. Innehåller: sömngrafer för tidigare nätter, förlorad sömntid ("skuld"), möjlighet att dela statistik (via Facebook eller email), naturrelaterade larmljud (fågelkvitter, havsljud, storm...) med stegrad ökning av volym, stegvis sänkning av volymen vid insomnande, captcha samt inspelning av snarkningar och samtal i sömnen (prova på variant i två veckor)"

Laddade ner en sömnapp innan jag skulle sova inatt/imorse. Den hade avslappningsljud som stängdes av när jag hade somnat och väckte mig när jag var på väg att vakna. Man kan se hur mycket lättsömn och djupsömn man har, hur länge man har sovit och hur mycket sömn man har missat. Om appen är till hjälp kan jag inte säga efter bara en natt men det är en app jag kan använda i 14 dagar och det ska jag göra också och förhoppningsvis ser jag något resultat :).

(klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Jag blev antagen :).


Sökte in till Putte I Parken igår och blev antagen i år igen. Detta året ska jag jobba inom Loger Stage of Joy & Sun Stage, något jag aldrig testat på innan. Får dock se hur det blir för ska söka andra sommarjobb imorgon och får jag tag på ett sommarjobb där jag tjänar pengar blir det tyvärr inget PIP för mig i år (om jag inte tar ledigt från det andra jobbet vill säga). Hur det blir med jobb återstår att se. Time will tell :)

Egentid.

Skrev ett långt inlägg nyss men vet inte om jag ska publicera det så jag valde att spara det som utkast.

Anyway, idag är det Fredag och för första gången på riktigt länge har jag lite egentid. Båda mina föräldrar är iväg och jobbar så jag är ensam hemma tills i eftermiddag någon gång och det är galet skönt ska ni veta.
Dock har jag inga idéer alls om vad jag ska göra så tar dagen som den kommer och ska se till att njuta av den egentid jag har. Har knappt haft någon egentid sedan jag bodde i Halmstad så jag behöver verkligen det här nu :).

Hoppas allt är fint med er och att ni får en bra start på helgen! :)

Strövtåget i hembygden.


Fin låt med fina killar! Var lite skeptisk til denna låt i början (jag menar Mando Diao ska ju ändå vara på engelska), men har börjat gilla låten mer och mer :).
 

Onsdag.

Kom hem från skolan för ett tag sen. Det är Onsdag idag och onsdagar innebär engelska.
Tycker att det flyter på ganska bra faktiskt, matten däremot har jag svårare för.

Träffade Veronica efter skolan och lunchade med henne på Mejeriet! Åt en asgod (vegetarisk såklart), grillad macka, så nu behöver jag inte äta något mer idag känns det som. Efter Mejeriet skjutsade Veronica hem mig och åkte hem till sitt. Fick ett sms av Veronica nu där hon skrev att vi hade kunnat vara en timma längre, haha, smart där :).

Tänkte kolla runt lite på de "dagliga hemsidorna" och kolla om det hänt något kul, sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda :).

Beroendeframkallande.


Candy Crush:$.

Greyhound.


Swedish House Mafia!
 

allt som har med csn att göra kan ta sig någonstans..

Idag kom den räkning jag allra minst ville ha, den från csn. Har sagt det förut och säger det igen: allt som har med csn att göra kan ta sig någonstans. Csn vill ha tillbaka 9.173:- innan den sista Februari och just nu har jag ca 4.500:- på kontot. Som tur är kan mina föräldrar hjälpa till med det som fattas och så betalar jag pengar till dem istället. Vet inte hur jag hade klarat mig om jag inte hade mina föräldrar :/.
 
Just nu känns det som att mitt liv håller på att gå åt helt fel håll på ganska många sätt så att få denna räkningen gjorde inte saken bättre precis. Jag vet att nästa gång jag söker in till högskolan och ansöker om studielån ska jag tänka efter både två och tre gånger innan jag fattar beslutet. Om jag visste att det skulle bli så här när jag tackade ja till högskolan i Halmstad i höstas hade jag aldrig fattat samma beslut.

Känner för att ge upp ganska många saker just nu... :/

Leggings - Black Milk Clothing :).

Supersnygga leggings från Black Milk Clothing. Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Lugn helg.

Har haft den lugnaste helgen på länge, vilket har varit väldigt skönt! :) Har inte gjort något alls förutom att träffa Veronica igår kväll. Idag är det slappardag nr 3 och jag har inget alls planerat mer än att städa marsvinsburen. Egentligen hade jag velat ta en lång promenad ute men vädret är inte det bästa så jag skippar det.
Hade jag haft gymkort hade jag lätt åkt och tränat alltså, men som det ser ut nu har jag inte råd att skaffa något.

Wellwell, nu ska jag spela lite Candy Crush på fb innan det är dags att städa buren.
Hoppas ni får en fin dag allihopa! :)

Tidsfördriv.

 1. Vad heter du? - Emma :).
2. Vem fick du dessa frågor av? - Snodde dem av Sofie.
3. Hur gammal är du? - 20.
4. Är du romantisk? - När jag vill är jag galet romantisk.
5. Hur lång är du? - 160 - 161 cm.
6. Vilken ögonfärg har du? - lå/gröna.
7. Har du stationär eller bärbar dator? - Både och. Eller ja, min är bärbar men sitter mest vid mina föräldrars och den är stationär.
8. Vilka städer har du bott i? - Trollhättan större delen av livet och Halmstad i ca 4 månader.
9. Tycker du om kaffe? - Nej, föredrar té eller cola:$.
10. Tycker du om att mysa/kela? - Ohja!
11. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska, lite spanska och lite norska.
12. Har du någonsin åkt ambulans? - Tror faktiskt inte det.
13. Vad har du för ringsignal? - David Lindgren - Shout it out.
14. Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? - Låsskärmen: En bild på Krunegårds logga från spelningen i November. och bakgrundsbild: samma bild som på låsskärmen.
15. Kan du byta olja på bilen? - Haha, nej?
16. Har du fått fortkörningsböter någon gång? - Har inte ens körkort så nej.
17. Vad är det bästa som har hänt dig? - Mycket! Mina djur, mina fina vänner & familj, Putte I Parken till exempel. Finns många bra saker som hänt mig men tar alldeles för lång tid att skriva ner allt.
18. Vad är det värsta som har hänt dig? - Alldeles för mycket :/.
19. Har du varit med i tidningen? - När jag och Elin skulle in på balen blev vi stoppade för en snabb bild som kom på förstasidan till och med^^.
20. Har du någon piercing? - Yes, har septum :).
21. Civilstånd? - Forever alone (känns det som just nu) :/
22. Hur bor du? - Med mina föräldrar i ett radhus.
23. Vilket är ditt drömjobb? - Event manager.
24. Vad har du haft för husdjur? - Hamstrar. Just nu har jag två marsvin och en hund.
25. Vad arbetar du med idag? - Är arbetslös....
26. Kan du åka slalom? - Har aldrig testat så jag vet faktiskt inte xD.
27. Vad har du för utbildning? - Grundskola, gymnasium och liiiite högskola.
28. Vilken kroppsdel är du mest nöjd över? - Mitt hår och mina bröst.
29. Vilken kroppsdel är du minst nöjd över? - Ganska många.
30. Vem vill du ska svara på dessa frågor? - De som känner för att svara.
 


:)


har känt mig så frånvarande ett tag :/

Under en längre period (sedan September/början av Oktober) har jag känt mig så konstig, så frånvarande på något sätt. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag ska försöka så gott det går.
Kroppen gör saker automatiskt och huvudet hänger inte riktigt med, det är läskigt.

Första gången jag kände så var när jag bodde i Halmstad och skulle möta upp en kompis.
Gick på gågatan som så många gånger förut när jag plötsligt kände mig så frånvarande. Kroppen bara gick utav sig själv, tiden gick fortare och jag trodde att jag skulle svimma/falla ihop mitt på gatan. Som tur var föll jag inte ihop utan "kom tillbaka" efter ett tag. Efter den gången har det problemet återkommit och jag vet inte alls vad det beror på.

Funderar på om det har med blodet att göra, att jag antingen har för högt/lågt blodtryck eller att tatueringen gjort så det hänt något med blodet (vad jag kan komma på kände jag aldrig så innan jag tatuerade mig).
En annan sak det kan ha att göra med är att jag kanske har brist på något ämne i kroppen/inte får i mig det jag behöver då jag är vegetarian.
Häromdagen funderade jag på det här och kom på ännu en förklaring och det är att jag bytt miljö nu igen och kanske inte har vant mig vid mitt "nya liv" ännu. Jag menar, jag bodde i Halmstad i 4 månader och precis när jag började vänja mig vid miljön och allt där nere valde jag att hoppa av skolan och flytta hem till Trollhättan igen och det är klart att det måste ta tid att åter igen vänja sig vid en miljö som är "ny" fast ändå gammal. Känner att det kanske är dags att kolla upp detta så fort som möjligt, för som det ser ut just nu tycker jag att det är obehagligt att vara ute bland folk och jag är ständigt rätt att jag ska falla ihop närsomhelst och så ska man inte behöva ha det.

Har pratat med ett fåtal personer om detta och "trösten" är att några känner igen det, dock vet de inte heller vad det beror på och jag kan inte veta hur allvarligt de upplever det. Men för mitt mående och för min skull ska jag uppsöka läkare så snart det bara går så att jag får reda på vad det beror på.

Fredag.


Frågan är bara, vad ska man hitta på idag? :)

Har anmält mig till högskoleprovet.

Häromdagen blev jag tipsad om att göra högskoleprovet för att ha större chans att komma in på de utbildningar jag ska söka in till, så nu är jag anmäld. För att förbereda mig inför provet kommer jag få sitta med lite uppgifter i skolan och det känns bra. Kan behövas :).

Putte I Parken.

Något som betyder väldigt mycket för mig och något som jag brinner för lite mer än allt annat är Putte I Parken. Eller ja, att jobba med festivaler osv. Putte I Parken är den enda festival jag jobbat med hitills så har inget annat att jämföra med.

Har jobbat på Putte I Parken två år i rad. Första året var 2011 (när jag precis hade tagit studenten) och 2012 jobbade jag för andra gången. Första året jobbade jag med säkerhet, vid entrén och då fick jag visitera folk.
Träffade Minna och Solveig som jag snabbt kom bra överens med.
Förra året sökte vi in alla tre igen och hamnade i samma grupp, då jobbade vi också inom säkerhet men då var det scen & backstage som gällde.

Så fort funktionärssidan öppnar ska jag söka in igen! Vet dock inte vad jag vill jobba med detta året.
Det känns som att jag testat det mesta inom säkerheten, så det skulle vara kul att testa något nytt.
Kanske miljö, loger, sälja t-shirts, biljett-tältet, campingen - valmöjligheten är stor!

Vet inte om Minna eller Solveig tänkt söka in men jag söker in oavsett vad. De har blivit min "trygghet" vad gäller det sociala på Putte I Parken, men jag ogillar att vara beroende och att ta för givet att de också ska söka och jag är säker på att jag skulle klara av att åka helt själv, även om sällskap såklart är ett stort plus. Som jag skrev förut är detta något jag verkligen brinner för och det är alltid kul att utmana sig själv. Blir det allt för ensamt och jobbigt kan jag alltid anmäla mig till Hot Team (då får man jobba mycket, mycket mer än om man är "vanlig" funktionär), vilket gör att man bara fokuserar på att jobba och inget mer.

Hur jag hittade Putte I Parken och varför jag fick för mig att söka in är ganska random faktiskt. Såg på fb för några år sedan att en kompis till mig hade ett fotoalbum som hette "Putte I Parken", kollade igenom de flesta bilderna och tyckte att namnet lät lite annorlunda. Fick se att festivalen inte var så stor och inte så känd och jag tror att det är det som gör att det passar mig så bra. Tror inte att jag skulle klara av att jobba på Peace & Love till exempel (det skulle vara alldeles för mycket folk), så jag håller mig till små festivaler som Putte I Parken och Emmabodafestivalen (som jag också funderar på att söka in till).

Drömmen om att jobba på festival hade funnits där ett tag innan första året och nu vet jag nästan helt säkert att det här är något jag skulle kunna tänka mig att jobba med på heltid. Det känns verkligen som min grej det här.

-

Hur kunde vår passion bli en dålig ekvation.
Allting var bara du, bränd av dina lågor nu.
Det är för tungt att andas, tankar kan inte samsas,
och hjärtat maler på om samma gamla visa.
Allt det där du sa, om att du älska mig men bara måste dra.
Men när jag tänker på det var det lika bra, de vet jag.

Så jag säger såhär, det brister det bär.
De´ bara konstatera, de e dark nu.
Man lever man lär, de går väl sådär.
De´ bara konstatera, de´ så dark nu.

We got the world.


Låten och Icona Pop är kanske lite överskattade och mainstream, men jag blir glad av låten.
 

Taken over.


Bästa Rebecca & Fiona!
 

00:00


(gammal bild, men vad gör det om hundra år?)
 
Är precis hemkommen efter en kväll med bästa Veronica.
Vad har vi gjort då undrar ni? Veronica hämtade mig runt 19 och sedan dess har vi bara stylat runt med hennes bil och varit lika flummiga, awesome och knasiga som alltid. Hennes baslåda fungerade inte riktigt så hennes kompis kom till undsättning och fixade det och sen funkade det igen.
Vi har varit lite här och lite där. Åkt runt nästan hela Trollhättan och pratat om allt och ingenting.
Båda två behövde komma hemifrån och man måste inte alltid ut på krogen/festa, man kan ha kul ändå.
Speciellt om man är lika lättroade som oss, haha! ;)

Nu ska jag svara på era kommentarer och efter det kolla någon bra film & försöka sova.
Vi hörs när vi hörs :)tumblr.


http://prinsessanavpeking.tumblr.com/
 
Ni glömmer väl inte bort att kolla? :)

13:35

Kom hem från "skolan" för ett tag sen. Skolan idag gick sådär, har haft matte och matte är inte min starkaste sida. Satt och jobbade med två häften och är så gott som klar med dem. Om jag räknat rätt vet jag inte dock. Jag och matteläraren ska gå igenom det jag gjort nästa vecka och jag ska även få en mattebok istället.
 
Det känns som att dagen idag kommer bli rätt seg. Har ingen som helst aning om vad jag ska hitta på.
Marsvinsburen är städad och rummet är hyfsat städat det med, så städa behöver jag inte göra.
Är lite fotosugen men har dåligt med inspiration. Får väl kolla om det är något bra på tv eller om det finns någon bra film. Det gamla vanliga. Känner mig rastlös dock och vill göra något. Något som hade varit kul hade varit att fixa den där fotobloggen jag pratade om och sitta och hålla på med designen, men jag är inte så duktig på wrebbdesign så Bambi (Alisha) ska hjälpa mig med det.

Imorgon är det Fredag och helg (eller ja, min helg börjar idag, men ändå). Har tandläkartid 10:20 och är lite nervös inför det. Förr hade jag inga problem med att gå till tandläkarn för de sa alltid att jag hade så fina tänder (har bara haft ett hål någonsin i en tand), nu däremot när jag är beroende av Cola tror jag att de kommer klaga en del.

Är sugen på att gå ut på krogen eller typ åka till någon annan stad över en helg, så att man kommer bort lite.
Saknar faktiskt Halmstad en del nu när jag flyttat tillbaka till Trollhättan. Utbildningen i Halmstad var som sagt inte rätt men jag hade inte haft något emot att bo kvar där. Det var skönt att bo utan föräldrar, känna att man klarar sig själv, att göra vad man kände för och det är det jag behöver.
Så fort jag är klar med engelskan och matten ska jag söka in till högskolan igen (förhoppningsvis rätt utbildning) denna gången, så att jag kommer iväg igen och får klara mig själv.
Har dock en skuld till CSN som jag oroar mig för, men de flesta säger att CSN inte kan kräva att få tillbaka alla pengar på en gång utan att man kan delbetala och så hoppas jag det är också, och att jag kan få studiebidrag och studielån när jag väljer att plugga igen.
 
 

Onsdag.

Någon mer än jag som tycker att veckan hitills och dagen idag har gått väldigt fort?
Jag har haft turen att slippa ångest och oroliga tankar sen i söndags och det har varit skönt.
Hade dock rätt jobbiga tankar i "skolan" förut då jag helt plötsligt började sakna en viss peron väldigt mycket, men det gick över ganska snabbt igen.
 
På tal om "skolan" tror jag att jag glömt berätta för er vad jag gör på dagarna (tre dagar i veckan).
Jag har börjat läsa upp mina betyg i Engelska B och Matte B.
Går en allmänförberedande utbildning och det är genom af så upplägget är väl sisådär kan jag lugnt säga.
Det är ganska chill. Jag börjar 8:30 och slutar 12 och är där tisdagar, onsdagar och torsdagar.
Har inga lektioner direkt utan sitter och jobbar med engelskan eller matten och lärarna finns på plats om det är något man behöver hjälp med.
En gång i veckan ska jag ha möte med engelskaläraren och öva på att prata. Jag hatar dock att prata engelska och matte är väl inte min starkaste sida direkt, men vill så gärna utvecklas och nå mina mål i både engelskan och matten, så därför ger jag mig fan på att klara av det! Tanken är att jag ska tenta upp båda ämnena, förhoppningsvis blir jag godkänd och därmed kan jag söka in till fler högskoleutbildningar till våren.
 
Nog om det. Idag är det Onsdag och jag har träffat min fina vän Veronica! Vi tog en fika på Mejeriet (första gången jag var där) och efter det åkte vi ut till Överby och gick runt där ett tag innan Veronica skjutsade hem mig och åkte hem till sitt.  Köpte en topp på H&M, har kollat på den ett tag och idag blev den äntligen min.
Veronica köpte en kavaj och ett par svarta byxor på Gina Tricot och verkade nöjd med sitt köp (Veronica, om du läser detta så tycker jag absolut att du ska ha på dig det på spelningen).

Måste säga att jag känner mig så otroligt bortskämd när man åker med kompisar som har körkort. Det blir bara fler och fler jag känner som har körkort också, haha. Känner mig asbortskämd när de säger "jag kan hämta dig" eller "jag skjutsar hem dig" osv. Får se till att fixa körkort jag med snart. Funderar starkt på att boka in mig på någon intensivkurs någonstans när jag har råd med det.
 
Nu ska jag inte tråka ut er längre.
Hoppas allt är fint med er mina fina läsare och att ni får en bra fortsättning på denna kväll! :)

Skruttisar♥Motivation.


Frost.

Före:

Efter:


Före:

Efter:
Här är bilderna jag tog häromdagen och redigerade förut.

Söndag.

Yohio gick direkt till final igår. Trodde inte att han skulle gå vidare då hans stil inte är så vanlig här i Sverige.
Yohio är sig själv, står för den han är och jag hoppas det går bra för honom i finalen.
Jag är inget större fan av melodifestivalen egentligen så kommer antagligen inte följa de andra deltävlingarna.
Men finalen kollar jag nog eftersom att Yohio är med och jag vill att han ska vinna. Det skulle han förtjäna.
Är man "big in Japan" så är man :).
 
Det är Söndag idag och jag är på ovanligt bra humör.
Tänker inte så mycket alls på jobbiga och svåra saker (som jag annars brukar göra), tänker inte så mycket alls och känner inte så mycket alls just nu. Är "neutral" kan man säga, varken på det ena eller andra humöret.
Varken glad eller ledsen.
 
Har städat marsvinsburen och gett mina små bebisar lite godis, så nu är de nöjda och glada.

Har redigerat några bilder jag tog häromdagen och blev ganska nöjd med resultatet.
Det var ett tag sen jag redigerade bilder och nu när jag satt med det insåg jag hur kul det faktiskt är att sitta och pyssla med bilder. Jag har något b-program på datorn som är nästan som Photoshop fast sämre.
Skulle vilja lära mig mer om redigering & fotografering överhuvudtaget.
På tal om fotografering kanske jag ska fixa en fotoblogg (känns lite mainstream), men jag vill ha en blogg där jag bara lägger upp mina bilder och "xkiddown" känns inte riktigt som jag längre. Har haft den här bloggen sen 09(?) och känner att det är dags för lite förändring nu :).
 
Nu har jag inte så mycket mer att skriva mer än att önska er en fin fortsättning på dagen! :)
 
 

Bio och kalas.

Var på bio med Veronica igår och såg filmen Ego. Den var bra. Lite sorglig då och då, men den var så verklig och sann. Rekomenderar er lätt att se den (om ni gillar svenska filmer förstås).
Skådespelarna var sådär men så är det väl i de flesta svenska filmerna egentligen.
 
C ringde en stund innan filmen började. Sa att han kunde ringa runt 20, då skulle han vara på gymmet så jag frågade om han kunde ringa efter, vilket han inte gjorde. Trodde faktiskt inte att han skulle höra av sig över huvudtaget, men han ville kolla hur det var med mig så nu ligger han på plus igen.
 
Idag har jag varit på kalas hos min kusin Hanna som fyllt 20 år. Kom dit runt 14 och gick hem strax innan 17.
Sov en stund när vi kom hem och är fortfarande rätt seg och trött.
 
Kvällen blir så lugn den kan bli. Ska kolla melodifestivalen med min käre mor. Är inget större fan av melodifestivalen egentligen men ikväll är Yohio med och då måste jag såklart kolla hur det går för honom :).
 
Hoppas allt är fint med er och att ni haft en bra Lördag! :)