Påskafton!


All you need is inspiration

Förlåt för mitt dåliga bloggande den senaste tiden men just nu har jag knappt någon inspiration eller motivation alls till att blogga. Återkommer så fort inspirationen och motivationen infinner sig igen!

Det kommer aldrig va över för mig.


Håkans nya låt! Som de flesta andra redan sagt tycker jag också att den påminner lite väl mycket om The Killers låt "When we were young". Men det är fortfarande Håkan. Hater´s gonna hate.
 

Pretty Woman


Ska på teater med min käre mor ikväll & se min första bästa vän Lisa vara med i Pretty Woman. Ska bli kul! :)Mina små bebisar fyller ett <3Den 16 April har jag haft Kuro & Hana i ett helt år. De var en månad när jag köpte dem vilket betyder att de någon dag i veckan/helgen har fyllt/fyller de år! Tänkte "fira" dem imorgon och ge dem lite extra kärlek, plus lite gott att äta. Mina gosiga små tjejer!♥

<3


Passade på att ta lite nya bilder på Kuro & Hana när jag hade städat buren förut!♥

Brukar inte ta så mycket närbilder. men blev faktiskt riktigt nöjd med vissa av bilderna på Hana (marsvinet längst ner för er som undrar). Kuro var sur idag så ville mest tillbaka till buren så får försöka ta några närbilder på henne med någon gång.

Fattig tjej.

Kollade Swedbank alldeles nyss bara för att och jag har 260kr att leva på i två veckor.
Skickade in lappen till försäkringskassan i måndags så får mina pengar runt 27-29 skulle jag tro.
Jag förstår inte riktigt vart pengarna har tagit vägen :$. I och för sig betalar jag 1000 till mina föräldrar, och jag har köpt byxor för 300, men ändå.

Kom på det nu. Det är ju första månaden jag inte har fått CSN och att först leva på 4000-5000 till att "bara" ha ca 2000 att leva på, klart det är tufft och att det märks första månaden... smart där!
I fortsättningen ska jag försöka ha mer koll på mina utgifter och ska (om det går) även spara en hundralapp eller två varje månad. Låter bra va? Yes, I know! :)

-

Det kommer inte funka länge till, detta håller inte längre. Något håller på att gå sönder totalt. Trots att vi bor under samma tak och trots att vi är så nära släkt är vi så himla olika du och jag.
Jag är inte den som är rädd att säga vad jag tycker och jag är inte den som är rädd att ta konflikter.
Du har inte heller svårt för att säga vad du tycker, men konflikter däremot är sånt du gärna undviker.
Blir saker verkligen bättre av att bara gå därifrån? Är det inte bättre att ta en diskussion och acceptera att vi faktiskt tycker olika om ganska många saker här i livet?

Du ser mina brister men verkar inte vara medveten om dina egna. Har jag rätt? Det finns ingen som är perfekt. Nästan varje dag får jag höra att jag är dum, att jag inte är välkommen här hemma längre eller att du ska sluta ställa upp för mig. Jag orkar inte ta mer skit nu, jag är så jävla trött på det här och vill ha ett avslut på det hela.
Och "utåt sett" ska det se ut som att vi inte har några som helst problem i våran relation, men det är precis tvärtom. Orkar du hålla uppe fasaden länge till?

Trots att vi bor under samma tak känner vi knappt varandra. Visst, vi vet vilket humör osv vi har men helt ärligt vet du nästan ingenting om mig och helt ärligt vet jag knappt något om dig heller. Frågar jag någonting vill du bara veta varför jag vill veta det. Berättar jag någonting lyssnar du inte på vad jag har att säga, oftast inte. Det mesta är bara ytligt, men det kanske är så en relation med sin pappa ska se ut? När jag kollar på hur andra har det verkar de stå mycket närmre sina pappor och i vissa fall står de nära båda sina föräldrar.

Jag är otroligt glad att jag har min mamma, hon är guld värd som finns där hela tiden! Dock får hon ta mycket skit från mig vilket jag har dåligt samvete över. Det är liksom som att jag tar ut hela problemet med pappa på henne istället. Det har bara blivit så och det är inget jag är stolt över direkt...

Jag försöker dagligen komma på var det har gått snett men det är svårt. Vissa minnen jag har från barndomen påminner om hur saker och ting är idag, så det gick nog snett från första början.
Ibland tänker jag att jag skulle vilja försöka "laga" det hela, men frågan är om det ens är värt det?

Tisdag.

Kom hem från skolan för ett tag sen. Idag var det engelska som gällde och det funkar fint faktiskt, är snart klar med boken. Dock är engelskläraren nästan aldrig i skolan så blir mest bara att jag sitter själv och jobbar i boken, på Torsdag skulle han vara i skolan nästa gång och då ska jag visa honom hur långt jag har kommit och kolla vad jag ska göra när jag är klar. Skulle behöva jobba lite inför högskoleprovet känner jag och lägga ner mer tid på matten istället för engelska. Ska kolla med lärarna imorgon (de som finns på plats) och se vad de säger :).
 
Anyway, jag var sjukt sugen på Subway så tänkte köpa med mig det hem idag, men det var lite väl mycket folk inne på Subway så jag köpte med mig en macka från Baggis istället (nästan samma sak ändå så).
Har nyss varit ute med hunden och nu ska jag kolla lite grejer på datorn innan jag ska äta min macka och kolla gårdagens avsnitt av Molanders! :)

Hoppas ni får en fin Tisdag allihopa så hörs vi senare!

Så ska det se ut! :)


(klicka på bilden för att läsa mer).

Konstig mobil..

Min mobil är konstig... Det står att minnet är fullt, kollade efter och så är det.
Ibland står det "meddelandeminnet fullt", förut var det rätt fullt när jag hade ca 25 konversationer men har raderat många konversationer (både sms och mms) så nu är jag endast nere i 5 konversationer där bara meddelanden jag fått visas, så jag förstår inte problemet? Det verkar inte gå att smsa mig på grund av detta.

Tänkte rensa mobilen på låtar, bilder och andra filer och se om det blir någon ändring.
Annars vet jag inte vad jag ska göra eller vad felet är. Mysko är det i alla fall! :/

Cravings!


Ge mig något av detta så dör jag lycklig sen:$.

Slapparsöndag!

Är helt frisk från febern nu, vilket känns väldigt skönt!

Gårdagen var awesome med arbetsintervjun och grejer. Det gick inte riktigt till som jag hade förväntat mig.
Jag trodde att man skulle få ett nummer eller bli uppropad, gå in och berätta om sig själv och varför man sökte jobbet och sedan var det klart men jag hade helt fel.
Kom till Daftöland, fick ställa mig i en kö och anmäla mig, fick en nummerlapp med mitt namn på och blev fotad också. Fick gå in i ett rum och vänta innan det var dags för en gruppuppgift (de ville se hur vi samarbetade) och efter gruppuppgiften var det dags för intervjun.
Själva intervjun var som sagt väldigt kort (3 minuter) och kändes sisådär.
Jag berättade om vad jag hade gjort innan och varför jag sökte jobbet men de ville veta om hur min familj såg ut, mycket om min fritid osv.  Får svar i slutet av månaden/början av April så det är bara att vänta och se :).

Igår kväll träffade jag Veronica. Vi drog till Subway och köpte oss varsin kaka och en cola light och satt där inne ett tag innan vi åkte vidare på en hemligstämplad liten grej. Efter det åkte vi hem till mig och kollade datorn lite och runt 23 åkte Veronica hem till sig igen.

Idag är det Söndag och som rubriken lyder så är det en riktig slapparsöndag för mig! Vaknade runt 12, men låg kvar i sängen till 13:30 och nu sitter jag här. Idag ska jag inte göra något alls, bara slappa hela dagen. Sjukt skönt om jag får säga det själv. Hur spenderar ni eran Söndag? :)

Lugn hemmakväll - upp tidigt imorgon..


(inte den nyaste bilden direkt, men vem bryr sig?)

Det är Fredag och jag är så gott som frisk. Känner mig lite småfebrig fortfarande men mår inte lika dåligt och är inte lika varm som jag har varit så jag börjar återhämta mig.

Ikväll är jag hemma och tar det lugnt! Ska lägga mig tidigt så att jag orkar upp imorgon när jag ska på arbetsintervju. Ska åka till Strömstad och bussen går från Trollhättan 06:55.
Har inte bestämt vad jag ska ha på mig ännu, mer än att jag ska ha kavaj.
Ska gå upp i god tid så att jag hinner sminka mig och fixa håret också, vill inte se ut som "hejkomochhjälpmig".

Jobbet jag ska söka är ett sommarjobb på en camping (är osäker på om jag nämnt det innan) och det hade verkligen varit superkul att få det. Tjäna lite pengar och få mer erfarenheter den här sommaren.
Själva intervjun är bara 3 minuter så jag måste vara förberedd och inte för nervös.
Men det ska nog gå bra det här! :)

Oroar mig dock för det här med bussar. Det är nämligen så att arbetsförmedlingen har bokat min biljett och jag har fått det som sms-biljett, problemet är bara att från campingen jag ska till går inga passande bussar som tiden som står i mitt sms... Har jag tur får jag åka på sms-biljetten ändå och som tur är får jag låna mina föräldrars busskort och ska be om ett kvitto jag kan visa för arbetsförmedlingen om något skulle strula, så ja, det löser sig det med. Det är bara just nu det känns lite sisådär...

Vad som händer annars imorgon vet jag inte ännu. Är fortfarande sugen på utgång, samtidigt som jag kanske behöver vila, men vi får se helt enkelt. Krunegård skulle vara med i Pluras Kök Spanien, så det kan hända att det blir en lugn kväll imorgon med och utgång nästa helg istället. Den som lever får se! :)

Hoppas ni får en fin kväll och en fin helg allihopa så hörs vi när vi hörs!Jag har blivit utmanad.

Blev utmanad av Sofie så här kommer 8 bekännelser om mig.


1) Jag oroar mig och tänker alltid för mycket på saker jag inte kan påverka, så istället för att "leva i nuet" lever jag kvar i det förflutna eller i framtiden. Måste bli bättre på att leva i nuet för man vet aldrig när saker och ting tar slut. Och jag måste inse att jag inte kan påverka allt runtomkring mig.

2) Jag har väldigt lätt för att bli kär och alldeles för lätt för att lita på folk och när jag inser hur illa folk har behandlat mig ger jag de ändå nya chanser, gång på gång.

3) Jag lider av tvångstankar. Har siffran 4 som ett "lyckotal" eller vad man ska säga så om jag får för mig att göra något gör jag det 4 gånger, måste alltid stänga av tvn på TV4 osv. Förutom det måste fjärrkontrollerna ligga på rätt sätt, mobilen ligga på rätt sätt och tékoppen stå på en viss plats osvosv. Om saker inte ligger på rätt sätt/plats eller om jag glömt göra någon daglig rutin 4 gånger och det skulle hända mamma, pappa eller någon kompis något (att de råkar ut för en olycka exempelvis) tror jag att det är mitt fel att det hände. Tvångstankar är inte kul :/.

4) Jag är sjukt rädd för älgar. Brukar drömma mardrömmar om älgar och vaknar upp alldeles kallsvettig.
Försöker bli av med den fobin så kollar på älgdokumentärer ibland och när jag ser en älg på tvn tror jag seriöst att den är i mitt vardagsrum/rummet där jag är (om rummet är tillräckligt stort för att en älg ska få plats).

5) Några andra saker jag är rädd för/har fobi för är fötter, fåglar, stora färjor och hamnar.

6) Jag är hypokondriker (vilket innebär att jag tror att jag är sjuk och oroar mig för mig hälsa mer än vanligt folk). Har jag lite huvudvärk kan jag få för mig att det är något knas med hjärnan. Skulle jag ha ont i magen tror jag att det är blindtarmen osv.

7) Jag lyssnar på Justin Bieber och One Direction i smyg :$.

8) Nu kommer jag inte på något mer.

Jag nominerar dessa tre bloggar till att göra samma inlägg:
Elin
Linn
Veronica

Intervjuresa bokad.

Är hemma från "skolan" idag pga feber och halsont, men det hindrar inte mig från att ringa viktiga samtal.
Har precis pratat med arbetsförmedlingen om en intervjuresa jag ska göra på Lördag.
Bäst av allt är att det är arbetsförmedlingen betalar hela resan då jag är 20 år.

Jobbet jag ska söka är ett sommarjobb på en camping lite utanför Strömstad.
Kommer få gå upp tidigt på Lördag för bussen går 06:55 redan, men det är värt det! Vad gör man inte för ett jobb? Nej, men det hade varit så himla skönt att jobba hela sommaren och kunna spara de mesta av pengarna tills jag behöver dem. Sen kommer jag hemifrån på Lördag och det är aldrig fel. J
ag gillar att åka buss/tåg/bil, ja vad det nu kan vara och bara känna att man är på väg någonstans.

Har ganska lång väntetid i Strömstad innan jag ska hem på Lördag så funderar att ta med systemkameran och se om jag kan få några bra kort eller så.

En annan grej jag funderar på är att dra en utgång på Lördag (om jag orkar vill säga). Är så himla sugen på krogen nu! Var visserligen på BS en stund i fredags, men denna helgen vill jag planera in ett krogbesök och lite skönt häng. Ska leta folk som är på! :)

Nu har jag inte så mycket mer att skriva.. ska ringa UMO om en stund och knarka halstabletter & kolla om det finns någon glass (annars får mamma köpa med sig det till mig), så att febern och halsontet försvinner. 

Ha det fint så hörs vi när vi hörs! :)

En liten fundering bara.

Om man vanligtvis brukar ha 35.7 grader i kroppstemperatur, har man då feber när man har 36.5 grader som de flesta andra har? Någon som vet det? Jag har nämligen ganska låg kroppstemperatur så känner mig hängig och febrig när jag har över 36 grader (vilket är normalt för de flesta). Att jag dessutom är hypokondriker gör inte saken bättre precis, haha.

Trouble.


Detta fick mig att skratta. Det roliga är att det finns ännu fler såna videos. Rätt kul ändå om man är lättroad! ;)
 

Mars.